Coby van Essen

Erkend Seksuoloog

NVVS
Lid NVVS: 20771

Erkend Supervisor NVVS

Erkend Systeemtherapeut

NVRG
Lid NVRG: 12916

Basis EFT therapeut
Stichting EFT Nederland
Relatienr: 2795

VVN SPVLid V&VN :225445
BIG nr- 09009469930-

NVPA
Lid NVPA : 103472

RBCZ
Registertherapeut BCZ: licentienummer 214047R

BIVT
EMDR Practitioner i.o.

SCAG
Lid SCAG: 10505

Basis EMDR practitioner i.o.

Vektis AGB code Seksuoloog NVVS

Vektis AGB code zorgverlener NVPA

Vektis AGB code Praktijk voor Seksuologie

Vektis AGB code Praktijk voor Seksuologie

Onderneming KvK nummer

Consult met een Seksuoloog in Breda?

Bel voor een afspraak:
076 - 561 50 10 of naar 06 - 82 71 55 91

Psychosociale Therapie

Mensen kunnen in hun leven geconfronteerd worden met ingrijpende gebeurtenissen. Deze ervaringen kunnen grote invloed hebben op je leven. Wanneer je het gevoel hebt dat je de regie dreigt te verliezen en zelf niet meer in staat bent om deze te managen zou je kunnen overwegen om hierbij professionele hulp in te schakelen. Door naar jou te luisteren en mee te denken, handvatten en adviezen te geven kan dit zorgen dat je weer grip op je leven krijgt. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van cliënten met onderstaande klachten als:

  • angst en onzekerheid, negatief zelfbeeld
  • stress of burn out
  • rouw of verlies
  • somberheid of depressie
  • relatie of gezinsproblemen
  • trauma
  • lichamelijke klachten met een psychisch component
  • levens- en zingevingvragen.

In mijn behandeling richt ik mij met name op de uitgangspunten van de systeemtherapie.

Dit is een vorm van psychotherapie waarbij de problematiek van de cliënt wordt bezien in de complexe samenhang met 'het systeem'. Systeemtherapie kan zowel bij individuele cliënten als ook bij relaties en gezinnen ingezet worden. 'Systeem' is een term die staat voor alles wat een belangrijk onderdeel van de omgeving/leefwereld van de cliënt uitmaakt. Dit kunnen gezin, relatie, familie en vrienden zijn maar ook maatschappelijk positie, cultuur, (religieuze) overtuigingen e.d. zijn belangrijke factoren binnen 'het systeem'. Een belangrijk doel van systeemtherapie is om zicht te krijgen op de interacties van de cliënt met zijn of haar 'systeem' en de samenhang met de aanmeldklacht. Een mogelijkheid is om belangrijke personen van de betrokkenen te betrekken bij de behandeling, uiteraard in overleg met de cliënt. Soms is het ook belangrijk om uit te zoeken welke belangrijke patronen er vanuit het verleden zijn 'ingesleten'. Vervolgens wordt gekeken hoe de samenhang van 'het systeem' kan worden beïnvloedt ten gunste van de aanmeldklacht.

Een methodiek waar ik ook regelmatig mee werk of als deelbehandeling is EMDR deze behandeling reduceert angstige symptomen die veroorzaakt zijn door traumatische ervaringen, gedachten, gebeurtenissen.

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een negatieve ervaring op seksueel gebied of na fysiek onderzoek, faalangst bij seksuele disfuncties, traumatische ervaringen betreffende zwangerschap, fertiliteitsbehandelingen en of bevalling. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben, negatief zelfbeeld kan de methode gebruikt worden.